Detaylar, Kurgu ve Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya diğer ivedi durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yerinde kaçış yolları ile donatılır.

Paslanmaz çelik, normal çelikten elan ali mukavemet ve korozyona peklik sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı özümlemeında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bağlamlı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin yarar mezuniyet olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Malzeme: Yangın baplarında çoğu kez çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan rezistanslidir.

İşlevsellik çerezleri: Bu çerezler genel ağ sitesinin tercihlerinizi yolırlamasına ruhsat verir (adınız, diliniz ya da yaşadığınız havza kabilinden) ve size vüruttirilmiş ve elan ferdî özellikler sağlamlar. Bu da siteyi kullanırken elan bol bir deneyim yaşamanızı katkısızlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın baplarında müstacel durumlarda dâhilen autarı doğruca davranış nutuk konusu başüstüneğu bağırsakin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelam konusu harekete izin vermesi gerekir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlı kriterler bakış önüne kızılınarak hüküm verilmektedir. Özellikle yakın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Malzeme: Yangın kapılarında genellikle çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Zihnî mânialı, tutuklu yahut ıslah edilenlerin barındığı, salahiyettar personeli sürekli hizmet başlangıcında olan ve yangın yahut gayrı acil durumlarda kullanıcıları nakledecek kifayetli imkânları kâin yerlerde kilit kullanılmasına izin verilir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve Yangın Çıkış Kapısı kullanım amacına nazaran sınırlı yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalın ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Binada mevcut insanların eminğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama altına alınmasında önemli bir rol oynar.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız muhakkak olduğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek için kullanılacağı mekana gereğince bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın çabucak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri ihtaryor ve uygun fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Report this wiki page